‘Voelde me sterker en zekerder’


De sportlessen waren elke keer anders en altijd een uitdaging:

In Januari, zoals vele anderen begon ik het jaar met goede voornemens. Ik wilde meer gaan sporten en afvallen, maar vooral ook een strakker lichaam krijgen en me gezonder en fitter voelen. Toevallig kwam Junny op mijn pad en was hij net voor zichzelf begonnen als personal trainer. Ik besloot bij hem te gaan trainen 2 keer in de week voor een periode van 6 maanden. Aan het begin vond ik het mega zwaar, want ik had al even niet meer gesport.  Van september t/m november was ik op reis geweest en had ik niks aan sport kunnen doen, behalve af toe een wandeling en een berg beklimmen. Toen ik terug kwam eind november kwam de decembermaand eraan van veel feestjes met natuurlijk veel lekker eten. Ik was dan ook een paar kilo aangekomen en wilde die er graag weer af hebben.

Ik besloot dus te gaan trainen 2x in de week in combinatie met hardlopen en zwemmen, daarnaast ging ik ook op mijn eetpatroon letten. Op zich eet ik altijd  wel gezond, maar als er iets lekkers voor m’n neus staat vind ik het moeilijk nee te zeggen. In Maart heb ik dan ook een maand suikervrij gegeten, dit hielp mij om m’n eet patroon aan te passen en het ook vol te houden.

De sportlessen bij Junny waren elke keer weer anders en altijd een uitdaging! Soms heel kort en krachtig en een andere keer weer een stuk langer waarbij ik op het einde wel eens misselijk was van alle inspanning. Ik weet nog goed dat ik de eerst keer op zo’n hoge blok moest springen en dit mij echt niet lukte, ik dacht ook echt dat het me nooit zou lukken! En de laatste sessie, 6 maanden later stond dat blok er ineens weer. En voordat ik het wist sprong ik er zo op en was het nog makkelijk ook!

Ik weet ook nog goed dat af en toe dacht stoer te zijn en te zeggen dat ik nog best wat zwaarder kon

trainen  en vervolgens ineens aan het squaten was met 80 kilo in m’n nek en toen toch wel voorover viel, gelukkig ving Junny de gewichten op!

Even nog wat herinneringen van de leukste oefeningen; veel touwtje springen, ging steeds beter en vond ik altijd erg leuk, buiten rondrennen met auto banden achter me aan gesleept, gooien met dezelfde banden tegen een muur, opdrukken, pull ups met elastiek, evenwichtsoefeningen, sprong oefeningen, boksen, heel veel squats! en altijd even uitfietsen.

En het mooie van alles was natuurlijk dat ik elke keer meer resultaat zag, ik viel in totaal 4 kilo af, nam behoorlijk af in vetpercentage en kwam aan in spiermassa. Dus in kilo’s zal ik nog wel wat meer zijn afgevallen. Ik zag zelf ook echt mijn lichaam veranderen, maar anderen om me heen zagen het ook en ik kreeg veel complimenten! Ik voelde me sterker en zekerder van mezelf en zag in dat heel veel mogelijk is als je er maar hard voor werkt!

Ik heb veel geleerd in die 6 maanden en ben blij dat ik toen in Januari mijn goede voornemens gelijk heb omgezet in actie! Ik ben zelf verder gegaan door te trainen bij de sportschool en ik heb laatst meegedaan aan een 10 km loop in Utrecht. Ondertussen is er nog een kilo af en zo hoop ik aan het einde van het jaar nog 4 kilo lichter te zijn. Dat lijkt me wel een mooi doel. Wie had dat gedacht, dat ik op mijn 28e nog zo sportief zou worden!

Junny bedankt voor de leuke en leerzame trainingen!

Paula Schut